stress & burn-out

Hoe vroeger je een stress-coach inschakelt hoe beter

HOE VROEGER, HOE BETER

Stress is een natuurlijk mechanisme. Het verhoogt je alertheid, geeft je net dat duwtje dat je in een bepaalde situatie nodig hebt om snel en efficiënt te handelen. Op zich niets mis mee zolang het stress-niveau na de piek weer daalt.

De moeilijkheden beginnen wanneer stress chronisch wordt. Je verliest energie en focus. Het put je uit. Dat is hét moment om een stresscoach in te schakelen. Hoe vroeger, hoe beter. Als je de signalen blijft negeren riskeer je immers in een burn-out terecht te komen. Hiervan herstellen is vaak een lang en moeizaam proces.

Als erkend stress & burn-outcoach stel ik samen met jou vast in welke fase je je bevindt. We bekijken wat er kan veranderen om je stress-niveau onder controle te krijgen.
In het geval van een burn-out is een langer hersteltraject nodig. We werken aan je recuperatie ; onderzoeken je staat van zijn, je manier van zijn en je omgevingsfactoren.

Begeleiding door een arts blijft tijdens een burn-out traject steeds aanbevolen.

getuigenis :

Ik was uitgeput en zat in een tunnel die me leidde naar meer werken en stress (...) Door de zachte en doortastende begeleiding van Rudi kreeg ik weer ademruimte. Hij geeft je inzicht in de patronen die naar de burn-out geleid hebben en biedt je een uitweg om hier terug uit te geraken (...) Super bedankt Rudi voor je deskundige begeleiding. Zonder jou was ik hier niet zo snel uitgeraakt.

           M.R, Mortsel


Rudi heeft me doen inzien wat ik echt belangrijk vind. Daardoor heb ik andere keuzes gemaakt, met een focus op het leven in het NU. Het laat me veel meer genieten van de dagelijkse dingen.

           H.VT, Lier