over mezelf

EN ZO IS DE CIRKEL ROND

Na mijn middelbare school wilde ik dokter worden. Dus ging ik naar de universiteit. Maar tijdens het 2de jaar werd het me duidelijk dat ik daar een zwaar offer voor zou moeten plegen : het opgeven van een passie.

Die passie was muziek en ik had ze al heel vroeg in mijn leven mogen ontdekken. Ik volgde mijn hart, liet de geneeskunde achter me en ging studeren aan de Studio Herman Teirlinck. Daarna werkte ik 30 jaar als muzikant, componist en theatermaker. Het was een fijne tijd.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en rond mijn 45ste begon er iets te knagen : wat heb je toen opgegeven Rudi? Hoe had je leven er uitgezien als je wel dokter was geworden? Terug geneeskunde gaan studeren was geen optie meer. Maar ik ben wel weer beginnen te studeren.

Ondertussen bleef ik muziek en theater maken. Mijn vaak jongere collega’s kwamen met hun knopen en levensvragen naar me. Daar moest ik niks voor doen, het gebeurde gewoon. Buiten mijn empathie en mijn eigen ervaring had ik hen weinig te bieden. Dus ging ik op zoek naar hoe ik daar een antwoord op kon bieden. Zo is coaching in mijn leven gekomen.

Mijn liefde voor de krijgskunsten bracht me uiteindelijk bij Zazen, Shiatsu en Qigong. Mijn honger naar ‘begrijpen en voelen’ leidde me naar NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Deze evolutie mondde uit in het moment dat ik besliste mijn carrière als uitvoerend muzikant af te ronden. Dat was niet moeilijk, dat voelde goed. Muziek spelen is opnieuw een liefhebberij. De vrijgekomen tijd en ruimte besteed ik nu aan componeren, coachen en trainen.

En zo is de cirkel rond.